Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da pedagoška godina počinje 1.rujna 2020.godine (utorak).  Molimo Vas da se pridržavate epidemioloških mjera koje Vam donosimo u nastavku obavijesti. Za sve dodatne upite slobodno nas nazovite na broj  021 837 268 ili 0989358033.

 

Dolazak u vrtić

Prema preporuci HZJZ roditelj je dužan svaki dan prije odlaska u vrtić izmjeriti temperaturu djeteta i u djetetovu bilježnicu upisati vrijednost izmjerene temperature. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u vrtić. Odgojitelji u vrtiću svakodnevno će provjeravati upisanu temeperaturu.

Roditelji ne smiju dovoditi dijete u vrtić :

  • u slučaju pojave simptoma COVID-19 bolesti:
    • povišena tjelesna temperatura (po pazuhom > 37,2)
    • simptomi respiratorne bolesti – kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja
    • poremećaj osjeta njuha i okusa
    • gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece)
  • kada je roditelju ili djetetu izrečena mjera samoizolacije ili imaju saznanja da je roditelj ili dijete zaraženo s COVID-19.
  • kada dijete ima simptome drugih zaraznih bolesti (koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom)

Kod pojave simptoma bolesti COVID-19 roditelji se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/doktoru  obiteljske medicine radi odluke o testiranju ili liječenju djeteta.

 

Ulazak roditelja ili druge odrasle osobe u pratnji djeteta u vrtić

 

Nije dozvoljen ulazak roditelja „stare“djece u vrtić (osim roditeljima djece sa teškoćama). Ulazna vrata vrtića biti će zaključana, a otvoriti će ih odgojitelji na poziv telefonom ili zvonom.

 

Roditeljima ili drugoj osobi u pratnji novoupisane djece dozvoljen je ulazak  u vrtić sa maskom i najduže 15 minuta. U pratnji djeteta može biti samo jedna odrasla osoba koja bez maske ne može ući u ustanovu već dijete preuzima djelatnik ispred ulaza u vrtić.

 

Roditelji /odrasle osobe u pratnji koji ulaze u vrtić trebaju dezinficirati obuću na dezinfekcijskoj barijeri ispred vrtića te pri ulasku u vrtić dezinficirati ruke, sredstvom za dezinfekciju ruku koje će biti postavljeno na ulazu u vrtić.

 

Molimo roditelje da vode računa o održavanju razmaka od 1,5 m (po mogućnosti 2 m) u odnosu na sve druge osobe te da se pridržavaju navedenih mjera.

Podijeli...

Zadnje objave