Obavijest za roditelje

Prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 26.8.2021.g., molimo roditelje da se pridržavaju slijedećih mjera :

Da ne dolaze u pratnji djeteta :

  • ako imaju simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje i sl.),
  • ako imaju saznanja da su zaraženi koronavirusom
  • ako im je izrečena mjera samoizolacije,

Da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ako:

  • ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • imaju saznanja da je zaraženo koronavirusom
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije.

Prije dolaska u vrtić roditelji trebaju izmjeriti djetetovu i svoju temperaturu. Djetetovu temperaturu će upisati u posebnu bilježnicu koju će dijete nositi svakodnevno u vrtić. U slučaju povišene tjelesne temperature roditelji ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju matičnom odgojitelju i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. O poduzetim mjerama obavezno trebaju obavijestiti odgojitelja i/ili Vrtić koji će dalje postupati prema predloženim uputama i mjerama sigurnosti. Ukoliko se simptomi zarazne bolesti ili povišena temperatura pojave tijekom boravka djeteta u Vrtiću, odgojitelji će telefonskim putem obavijestiti roditelje koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete Prilikom dovođenja djeteta u vrtić roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ne ulazi u vrtić. Dijete će na vratima Vrtića preuzeti odgojitelj.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama slobodno nas nazovite!

Podijeli...

Zadnje objave